кадри и видео: Фейсбук/Бойко Борисов, архив Община Варна ще предаде за

...
кадри и видео: Фейсбук/Бойко Борисов, архив Община Варна ще предаде за
Коментари Харесай

Община Варна предава на ВиК пречиствателната станция на Златните, на която посрещнаха Борисов с ръкопляскания под строй

кадри и видео: Фейсбук/Бойко Борисов, архив 

Община Варна ще съобщи за стопанисване на „ Водоснабдяване и канализация “ пречиствателната станция за отпадни води в Златни пясъци. Това реши на днешното си съвещание общинската комисия „ Собственост и стопанство “, предадоха от Общински съвет – Варна.

Обектът към този момент е в употреба. Той беше посетен предишното лято от някогашния министър председател Бойко Борисов и стана един от първите образци за неговите прословути „ инспекции “.

На мястото особено бяха докарани за масовка чиновници и служащи на компанията реализатор, който да посрещнат водача на ГЕРБ с ръкопляскания.

Събитието стана известно и с забавна шега При типа на новата пречиствателна станция Борисов попита: " Това хотел ли е? "  

" Не, подпорна стена ", отговори някой от посрещачите, само че министър председателят не се засегна поради аналогията със градежа на плажа Алепу, а самичък повтори шегата.

Пречиствателната станция, която взема решение казуса със замърсяването на морската вода в курортния комплекс, бе актуализирана по оперативна стратегия „ Околна среда “. Общата стойност на плана е 37,150 млн. лева, като присъединяване на община Варна е в размер на 8, 5 млн. лева

Съоръжението пречиства отпадните води освен на курорта Златни пясъци, само че и на прилежащите местности Ривиера, Чайка и Ален мак. Капацитетът на станцията през летните месеци е 72 хиляди еквивалент поданици.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР